Stolta College Studenter

Vi är så glada över de senaste besöken från partners och vänner till Nepal. Under februari månad var det ett konstant flöde av besökare till arbetet då fler människor vill vara med och hjälpa till.

Våra vänner från USA, Venture Expeditions besök kom i en perfekt tid och kunde vara till stor hjälp för personal och ledarskap i en prövningens tid. Strax efteråt kom ett besök från en grupp från våra partners från Nagoya Japan. De fick också alla starka upplevelser på resan och deras hjärtan tändes för att göra mer för att hjälpa till så att arbetet emot trafficking kan utökas. Mellan dessa resor var det också en helt ny grupp från Australien som besökte arbetet.

Förra veckan var det andra partners från Japan som flög in. De undersöker affärsmöjligheter för att hjälpa till att öka faddersponsringen för barnen. En av kvinnorna som besökte leder en gospelkör och hon spelade in låtar med Badi-flickorna på hemmen. Hon har startat ett nätverk som de kallar ”Badis vänner” och hon kommer att producera en CD som skall säljas på gospelkonserter och events över hela Japan. Hon och hennes affärspartner startar också ett kafé i Japan och besökte därför också kaffeodlare i Nepal. Tanken är att producera vårt eget varumärke – Badi kaffe – med en unik design. ”Drink for a cause” är en bra slogan tycker du inte, eller något annat likande.

Godkänd för tio år – underbar lösning

En annan mycket glädjande sak som ägde rum nyligen var att regeringen i Nepal gav ett godkännande för Lighthouse Foundation och Hosanna Church att samexistera i samma byggnad. Enligt en ny lag som trädde i kraft efter jordbävningen måste det finnas en fullständig separation mellan sekulärt socialt arbete och religiöst arbete, men regeringen har i detta fall beviljat ett undantag på tio år. Orsaken är att när byggandet påbörjades på ett fyravåningshus i slutet av 2014, var avtalet att Lighthouse Foundation skulle använda två våningar som barnhem och Hosanna Church skulle använda två våningar för sitt arbete. När den nya lagen trädde i kraft i mitt i byggprocessen orsakade det ett stort problem som har varit mycket svårt att lösa. Nu har alla kommit överens om att tre våningar kommer att användas som barnhem och en våning för kyrkans möten och verksamhet. Detta kommer givetvis att innebära att hyreskostnaden för Lighthouse kommer att minska avsevärt eftersom hyror för minst fem hus inte behöver betalas (minst 5000 USD). Men byggnaden måste först bli helt klar och det tar givetvis en tid, men våningarna skall fullbordas så fort som möjligt. 

Pre Test Examen

Tjugofyra av eleverna från Lighthouse klarade i slutet av januari av Pre Test Examen alldeles utmärkt. Detta var en förberedelser de mycket viktiga SLC prov en(klass 10) som börjar den 16 mars. SLC examen avgör om de kan fortsätta sina studier och vidare till högskola. Tack för ert stöd för att ge dem en framtid.

Futsal turnering

Den 27 februari deltog elva pojkar från Lighthouse i en futsal-turnering för ett flertal olika barnhem, National Futsal Tournament, LIFT cup – 2017.  55 barnhem och 600 barn deltog. Det arrangerades i samarbete med Central Children Welfare Boards styrelse och Children Homes Federation Nepal. Konkurrensen var hård och Ligthouse pojkar vann i första omgången men kunde inte vinna cupen. Nästa år kommer de säkert att göra det.

  • En regelbunden gåva på 100, 250, 500 kr eller mer ger oss en trygghet och en grund att stå på för att fortsätta att arbeta. Vill du bli en månadsgivare och fadder så skriv till oss! Vi behöver många nya nya faddrar. 
  •  Swisha till vårt konto 1230018945 eller gör en girering till vårt plusgirokonto 68 91 83 – 2. Se nedan!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.