Åtta år senare – de skapar nu sin egen framtid

Våra underbara, söta, duktiga, modiga och stolta flickor

Den första gången jag besökte västra Nepal tillsammans med Raju Sundas från Ligthouse slog det ned i mig hur hjälplösa flickorna och kvinnorna ibland badifolket var. Efter att ha flugit från Kathmandu till Nepalgunj vid gränsen till Indien och sedan rest med bil ett par timmar upp i bergen kom vi så fram till området vi skulle besöka. Det var kallt i februari. Jag kom ihåg att det t.o.m. var is på vattenpölarna när man vaknade på morgonen.

Tänka sig att flickorna ibland badifolket växer upp och förbereds redan i unga år att följa i sin mammas, systers, mosters, fasters fotspår att bli prostituerade, ödesbestämda på grund av kastsystemet, tradition och fattigdom. Ingen chans att välja själv. Inga drömmar. Ingen framtid. Bara att utnyttjas sexuellt. Ofattbart. Det bästa som kan hända en sådan flicka är att hon räddas ifrån ett sådant öde innan det sker. ”Prevention is better than rescue”, det vet alla.

Vi snuvade ’ödet’ på sitt byte

Det vi fick göra den där dagen i februari 2009 var att vi kunde erbjuda trettio flickor en väg att undvika att hamna i prostitution innan det skedde.  Vi snuvade ödet på sitt byte och vi startade ett flickhem i Kathmandu och trettio flickor fick en chans att välja sitt eget öde och framtid. Det var många som grät glädjetårar då och det var en magisk dag, fortfarande ett av de mest känslosamma mötena jag haft i arbetet emot sex-trafficking.

Jag tog trettio foton den dagen på de flickorna för att minnas denna historiska dag. De skulle påminna mig om denna lilla början. Vem vet hur det skulle bli i framtiden.

Nu har det gått åtta år och några av de som var med i den första gruppen tar just nu sin SLC-examen (School Leaving Certificate). Om de klarar tentorna så kan de fortsätta till college och universitet. De har nu egna drömmar och de väljer nu själva sin framtid. 

Om ni vill vara med och fortsätta hjälpa dem så finns våra kontonummer nedan.

Swisha till 1230018945 eller gör en girering till vårt plusgirokonto 68 91 83 – 2. 

Tack för all hjälp.

Med vänliga hälsningar,

Håkan Gabrielsson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.