INTE LÄNGRE SEXLEKSAKER

Jag har avslutat två tredjedelar av min asiatiska resa och har bara några dagar kvar här i Yangon Myanmar. Jag var tillsammans i Nepal med et team på nio medlemmar från Umeå och sedan med ett team från Venture.org USA för ett par dagar.

Vårt besök i Surkhet område i västra Nepal var fantastisk och vi var alla så berörda och rörda av de saker som vi upplevt. Vi besökte området där de flesta barn i hemmen i Kathmandu kommer ifrån. Nästan 600 hundra barn får utbildning och ett nytt liv i Kathmandu genom Lighthouse Foundation.

Vi hälsades med traditionell dans, vi hörde vittnesmål och berättelser av flickor som räddats från sexuellt utnyttjande och vi besökte två av byarna, etc. Personliga berättelser från flickorna är oerhört gripande och jag undrar hur folk kan vara så grymma och kallhjärtade mot andra människor. Dessa bordell’gare och människohandlare är som från en annan värld och saknar känslor och medlidande.

Så många barn är riskerar att utsättas för sexuella övergrepp ibland Badifolket och i en av byarna i synnerhet behovet var risken stor. De saknar sysselsättning och gör allt för att få mat för dagen. Ett par av byns medlemmar blev upprörda och berättade om son hunger, så innan vi lämnade körde vi till den närmaste affären och köpte 500 kg ris och lämnade till dem. Behoven är oändliga på grund av fattigdom, sexuella övergrepp, människohandel och brist på utbildning. För ett par dgaars sedan kunde teamet från Venture Expeditions faktiskt rädda några fler tjejer som var i farozonen för att säljas.

”Inte längre sexuella leksaker men människor”

screenshot-2016-11-07-13-25-38

Vi träffade även ett antal collegeflickor som vi sponsrar genom vår fond för högre studier eftersom de var tillbaka i byarna för att besöka familj och släktingar under festivalen i oktober och november.

Vi har åtagit oss att sponsra 55 elever och det kostar 100 USD per månad för 3-4 år att ge dem en utbildning som kommer att förändra deras framtid.

College-flickor-på-jupra-kopia

Några av de collegeflickor vi sponsrar

Tack alla för er hjälp och stöd i arbetet. Det betyder så mycket

Många varma hälsningar,

Håkan Gabrielsson

tomt donera-logga

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.