Lighthouse Foundation får pris av parlamentets talman

Lighthouse Foundation får pris av parlamentets talman

Youth Parliament Nepal, YPN anordnar årligen en konferens och delar varje år ut ett pris till någon som har bidragit politiskt, socialt eller ekonomiskt i sina respektive länder och samhällen. Pristagaren måste vara engagerad i socialt arbete.

Youth Parliament Nepal:

“Målet med denna utmärkelse är att inspirera individer från hela världen och erkänna deras bidrag som ett mervärde till vår gemensamma strävan att tjäna mänskligheten. Urvalskriterier: En självständig urvalskommitté från YPN bestämmer vilka som nomineras baserade på ansökan, samt genomför egen extern forskning och lyssnar till rekommendationer. Beslutskommittén fattar det slutliga beslutet från urvalet. Den nominerade måste ha varit engagerad i socialt arbete. “

YPN har ett partnerskap med Europeiska Unionen, ActionAid, USAID, Rädda barnen, Care Nepal, Global Network for Sustainable Development GNSD, Kathmandu University och andra. Konferensen hålls i samarbete med Ungdoms- och Idrottsministeriet, Befolkningsministeriet och Ministeriet för Kultur och Turism samt Civila Luftfartsmyndigheten i Nepal.

 

I år gick priset till Lighthouse Foundation Nepal (LHFN) som ett erkännande för deras enastående sociala arbete för Badifolket och för nationen.

Talmannen för Nepals parlament delade ut priset till Vijay Lama, presidenten för LHFN, vid konferensen den 11-12 augusti i Kathmandu. Deltagare från 21 länder var närvarande bland annat flera ambassadörer från olika länder.

Vi vet hur Vijay och personalen och hela ledningen för LHFN lägger ned sin själ och hjärta för barnens omsorg, och hur de ständigt arbetar för att driva arbetet framåt trots den svåra ekonomiska situationen. De spenderar många timmar med att ge barnen möjligheter till en bättre framtid som deras föräldrar aldrig fick.

Vi gratulerar LHFN till priset och erkännandet från civilsamhället och myndigheter. De är värdiga mottagare av detta prestigefyllda pris.

Barn och personal från LHFN var närvarande vid ceremonin lördagen 11 augusti.

Bussolyckan i Nepal

Alla barnen är tillbaka i barnhemmet efter den svåra olyckan och traumat som skedde 18 juli. Den enda som är kvar på sjukhuset är chaufförens hjälpare som fick en huvudskada. Han har blivit opererad i huvudet men behöver också en ögonoperation. En sjuksköterska är anställd under några månader för att ta hand om barnens skador och hjälpa till med medicinering. De har också fått uppföljningsbesök på sjukhuset.

Mitt i denna olycka och det svåra som hände så finns det också ljusglimtar då medvetenheten om Lighthouse kristna skola har ökat på grund av mediebevakningen. Det var stora nyhetsuppslag i tidningar, TV och radio och allmänheten har engagerat sig och blivit nyfikna. Givetvis så har det blivit stora extra kostnader för sjukvård och reparation av fordonet. Med gemensamma krafter från partners i USA och Japan kunde de initiala kostnaderna betalas, men det finns fortsatt stora behov. Vi är mycket tacksamma om ni hjälper till att möta kostnaderna. Använd vårt plusgiro nedan!

Resa i september

Hela vår styrelse gör en resa till Nepal nu i september för att se på möjligheter att vara med om att starta och utveckla ett holistiskt modell-by-projekt som kan medverka till att skapa nya möjligheter att bryta trafficking-cykeln.

Vårt motto – Ending Trafficking, Restoring Lives

Vi fortsätter att arbeta emot sexslaveri och barnprostitution för att nå de som är mest i behov. Out of Ashes partnerskap och stöd till Lighthouse Foundation bygger endast på frivilliga gåvor och vi är tacksamma för varje donation till arbetet.

Plusgiro – 90 06 13-1
Swish – 9006131

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.